Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три чуждестранни банки в САЩ представляват системен риск за финансовата система

Американските регулатори смятат, че три големи чуждестранни банки трябва да коригират „слабите си страни” в плановете за обявяване в несъстоятелност до края на годината. Тези три банки са BNP Paribas, HSBC Holdings и The Royal Bank of Scotland Group.
Докато плановете на всяка банка имат своите собствени недостатъци, общият проблем при всяка една от тях е нереалистичното допускане по отношение на поведението на техните клиенти и неадекватните анализи относно търговските взаимоотношения между фирмите, посочват от Федералният резерв и Федералната корпорация по депозитно застраховане.
Трите банки трябва да отговорят на изискванията за изпадане в състояние на неплатежоспособност, така че да не се окажат от системно значение и подложат на риск финансовата система. Регулаторите изискват от трите банки да коригират плановете си, така че да отговорят на изискваните стандарти. В противен случай на финансовите институции могат да бъдат наложени санкции, обявяват от регулаторния орган. Кредиторите могат да бъдат принуждавани също така да продават дъщерните си подразделение или да се разделят на части.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени