Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кармену Вела: България е постигнала значителен успех по ОП "Околна среда“

Кармену Вела
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Страната ни е постигнала значителен успех по ОП „Околна среда“. Това заяви еврокомисарят по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела. ЕК замрази плащанията по оперативната програма  в края на 2013-та година заради съмнения за нередности, свързани с обществените поръчки.  Парите бяха пуснати година  по-късно.  Вела каза, че бележим напредък, но все още има проблеми по екопроектите. Брюксел ще окаже съдействие на България по всички възможни начини, увери той:

Тази сутрин се срещнах с министъра на околна среда за втори път. Първият път я срещнах през декември, по време на Съвета. Наистина е постигнат значителен успех. Обсъдихме проблемите, които все още са налице, и как Комисията може да окаже съдействие на България. Надеждата ни е, че ще продължим да наблюдаваме такъв успех. България има цялата подкрепа на Европейската комисия, службите и на моя екип.

Еврокомисарят  пристигна в България, за да участва в международна конференция, посветена на синята икономика в района на Черно море. Вела съобщи, че Европейската комисия  ще  създаде  проект за развитието на региона, който има за цел да увеличи икономическите ползи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна