Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неизбухнала, тежаща половин тон бомба от Втората световна война, предизвика паника в Южен Лондон

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сапьори продължават да работят по обезвреждането на неизбухналата бомба от Втората световна война, намерена в Южен Лондон. Две училища продължават да са затворени, а стотици лондончани прекараха нощта във временни убежища, след като строители в квартал "Бърмондси", в близост до известната туристическа атракция Тауър бридж, попаднаха при изкопни работи на бомбата с тегло 454 килограма.

Затворени са и много от големите магазини в района. Вчера и до късно тази сутрин самият Тауър бридж беше затворен, както и много други важни артерии в района, в резултат на което настъпи голям транспортен хаос.

Председателят на местната община Питър Джон се извини на местните жители за възникналите проблеми, но изтъкна, че тяхната безопасност е основен приоритет и общината прави всички възможно кризата да бъде решена своевременно. Заедно със сапьорите на обекта има засилено присъствие на пожарната команда и на Бърза помощ.

Лондонските пожарникари са били викани седем пъти през последните пет години при подобни инциденти с намерени неизбухнали бомби от Втората световна война.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна