Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диего Симеоне поднови договора си с "Атлетико" Мадрид за още 3 години

Диего Симеоне
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболният "Атлетико" (Мадрид) обяви, че треньорът им Диего Симеоне е подновил договора си до юни 2020-а година или удължаване с още три години от актуалния му договор, който изтичаше през юни 2017-а. Сделката е обявена в социалните мрежи и би трябвало да сложи край на спекулациите, че аржентинецът ще поеме към Англия или пък ще води преговори с градския съперник "Реал".

Симеоне, който е бивш футболист на "Атлетико" в два периода, реално промени клуба към добро след поемането на треньорския пост в края на 2011-а година. Благодарение на него "Атлетико" отпразнува миналата година първата си шампионска титла от 18 години насам и стигна до финал в Шампионската лига. Но през есента на миналата година "Атлетико" се върна в столицата на Испания със Суперкупата на Европа, след като разгроми "Челси" с 4:1.

В тазгодишното издание на Шампионската лига двата отбора от Мадрид отново се срещат един срещу друг, но на четвъртфинал. Първата среща е на 14-и април на стадион "Висенте Калдерон", а ответната битка осем дни по-късно на "Сантяго Бернабеу".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна