Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сесил Каратанчева влезе в основната схема на турнира в Маями

Сесил Каратанчева
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сесил Каратанчева се класира за основната схема на тенис турнира за жени в Маями, който е с награден фонд от 5,381 милиона щатски долара, след като се наложи с 6:2, 4:6, 6:3 срещу Юлия Глушко от Израел. С това българката, номер 120 в света, си гарантира 10 500 долара от наградния фонд и 10 точки за световната ранглиста.

Каратанчева започна силно първия сет и спечели три поредни гейма, като два от тях бяха и пробиви срещу сервиса на Глушко. Това беше в основата на успеха на българката в първия сет, но във втория тя не успя да повтори постижението си в три разигравания за пробив и резултатът дълго време се движеше при пълно равенство. Първият и единствен пробив в тази част дойде в десетия гейм и при аванс на Глушко с 5:4, когато тенисистката от Израел спечели подаването на Каратанчева и с това изравни резултата.

Каратанчева реагира моментално на разочарованието от втория сет и започна третия с пробив на нула, но Глушко отново не се предаде и изравни за 1:1 в геймовете. Българката обаче бързо стигна до нов пробив, който се оказа достатъчен и й спечели срещата в рамките на 2 часа и 8 минути.

В първия кръг на турнира в Маями Каратанчева ще играе по-късно днес срещу американката Лорън Дейвис, която е номер 61 в света. Също днес участието си в надпреварата започва и първата българска ракета Цветана Пиронкова, която ще срещне Катерина Козлова. Украинката е 106-а в ранглистата, а това ще бъдат първи мачове на двете българки с тези съпернички.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна