Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДПС отново поиска заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов да се извини за своите изявления преди изборите в Сърница

| обновено на 25.03.15 в 12:17
Снимка: БГНЕС / Снимка: БГНЕС

С декларация от трибуната на Народното събрание, от ДПС отново поискаха заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов да се извини за своите изявления преди изборите в Сърница. От трибуната депутатът Мустафа Карадайъ заяви:

Ние можем да простим какво ли не, в това число има манипулации, но господин Цветанов в последния ден вие изрекохте една клевета, която няма как да простим. Обвинихте чрез съзнателна лъжа ДПС, че е нарекло Мустафа друговерец. Нима допускате, че Мустафа ще нарече Мустафа друговерец. Все още имате шанс да поднесете извинения.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви,че няма да се извини за думите си:

Нека да бъдем над всички тези дребнотения, които някой иска да развива като тема в българския парламент. Всички жители, дали са в Сърница, дали са в която и да е друга българска община, те искат да могат хората да си говорят нормално и да може да се провежда нормална предизборна кампания. Смятам, че в Сърница нямаше нормална предизборна кампания и съм убеден, че всеки един от нас трябва да си извлече поука и действително да дадем тон за поведение в предстоящата кампания.

Откакто спечелихте изборите, времето в Сърница върви назад, обърна се председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов към ДПС и показа часовник с емблемата на ДПС, който по думите му, е подаряван на избирателите. Симеонов уточни, че часовникът върви назад:

Вие купихте тези избори с магията на армаганите си и на поредните пари, с които платихте на вашите избиратели. Само, че такива ли са ви армаганите? Ето часовника, с който купувахте вашите избиратели. Как върви часовникът? Часовникът върви назад, вижте секундарника. Откакто спечелихте изборите, времето в Сърница върви назад.

На избори като тези в Община Сърница, ГЕРБ и Реформаторите трябва да се явяват заедно на първи тур. Това посочи като извод лидерът на Реформаторите Радан Кънев по повод резултатите от изборите в неделя:

Това е уникално висок резултат с оглед на доста лошите отношения, които се бяха развили преди първия тур. Това е голям успех да организираме толкова хора. Нашият политически извод е, че в подобни общини ГЕРБ и РБ трябва да играят заедно на първи тур или ще загубят, както стана в Сърница, при над 90 процента мюсюлманско население и при много висока избирателна активност. Така че със силен кандидат и със силна листа можеш да мотивираш избирателите, с партийни заклинания не може.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени