Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маргарита Попова: Нужно е по-голямо внимание при предоставянето на българско гражданство

Снимка: БГНЕС
За по-голямо внимание при предоставянето на българско гражданство и статут на постоянно пребиваващи у нас, се обяви вицепрезидентът Маргарита Попова. Пред журналисти в Русе тя уточни, че това се налага заради очакваната засилена бежанска вълна към страната ни.

Маргарита Попова обясни, че очаква Държавната агенция за българите в чужбина да работи много сериозно, а от новият ѝ председател Борис Вангелов да успее да сплоти агенцията:

Аз съм добронамерена винаги в началото. Очакванията са ми да работи много сериозно Държавната агенция за българите в чужбина, защото там има какво да се прави. Цялата диаспора очаква от агенцията много – във връзка с училищата, във връзка с образованието, с културата, с идентичността. Винаги, когато отивам зад граница, аз търся българските общности и знам те какво очакват от тази агенция. Дано да сме случили на добър избор и нашите сънародници зад граница да бъдат доволни от това как той ще организира работата в агенцията, как ще сплоти колектива и как ще потръгне работата.

Вицепрезидентът Попова бе в Русе за да присъства на премиерата на операта на Дмитрий Шостакович "Катерина Измайлова", която се поставя под неин патронаж и е част от програмата на фестивала "Мартенски музикални дни".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени