Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Пилотът Андреас Любиц е страдал от депресия, пише германският Шпигел. Изданието цитира и съученици на 28-годишния мъж, които споделили, че той временно е прекъснал обучението си поради психическо изтощение и преумора.

Ню Йорк таймс отбелязва, че германските власти и "Луфтханза" са отказали да назоват името на капитана на полета, но британски и испански вестници го идентифицират като Патрик Зондерхаймер.

Авиокомпаниите, макар и със закъснение, вече променят правилата си за пилотската кабина на самолета, като някои вече въвеждат изискване в нея винаги да има най-малко двама души, пише британският в. Гардиън.

Германската полиция е намерила важна улика в дома на пилота Андреас Любиц, смятан за виновен за катастрофата на самолета на авиокомпанията "Джърмануингс", съобщава британският всекидневник Дейли мейл. От полицията обаче не уточняват за какъв предмет става дума.

Руският печат акцентира върху представения вчера доклад от президента Владимир Путин. Напрегнатите отношения на Русия със Запада бяха централна тема на доклада, оповестен от руския президент Владимир Путин в четвъртък пред ръководството на Федералната служба за сигурност, пише Независимая газета. По думите на държавния глава независимата политика на Русия и опитите ѝ да подпомогне нуждаещите се, включително в Украйна и някои други региони, биват посрещани с нескрито раздразнение от нашите колеги и партньори.

РБК дейли помества статия по повод 15-ата годишнина, откакто Путин е на власт. През последните 2 години подкрепата и одобрението за дейността на руския президент рязко са нараснали, сочат проучвания на социологическия център "Левада". Като най-привлекателни черти на своя президент жителите на Русия определят неговата енергичност и решителност. 

Нов свидетел по делото за убийството на руския опозиционер Борис Немцов опроверга версията на следствието, съобщава вестник Комерсант. Според новия свидетел - 27-годишният Евргений, мъжът, който е побягнал след убийството, не отговаря на описанието на арестувания чеченец Заур Дадаев.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна