Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Точно месец след убийството на Немцов по делото се появи нов ключов свидетел

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Точно месец след убийството на руския опозиционер Борис Немцов по делото се появи нов ключов свидетел, съобщава вестник "Комерсант", като се позовава на източник, близък до разследването.

Свидетел на разстрела в центъра на Москва е станал млад мъж, който е вървял на метри след жертвата и украинския модел Анна Дурицкая, която се смяташе за единствения непосредствен очевидец на престъплението. В момента на стрелбата 27-годишният Евгений, чиято фамилия не се споменава, е слушал музика със слушалки и е гледал мобилния си телефон и затова не видял самото убийство и не е чул изстрелите. Той обаче добре видял, макар и в гръб, бягащия предполагаем убиец, който бил среден на ръст, слаб и с тъмна начупена коса. Според свидетеля нападателят бил облечен със сини дънки, които му били големи, и с торбест суичър с качулка.

Това описание изобщо не съвпада с външността на обвинения за убийството на Борис Немцов чеченец Заур Дадаев, който е висок с атлетично телосложение. По думите на Евгений, бягащият е седнал на задната седалка на бял автомобил, руско производство, вероятно "Лада Приора", докато следствието твърди, че убиецът е избягал с произведен в Украйна ZAZ Sens.

Свидетелят освен това е забелязал край тялото на убития политик две жени, които бързо напуснали моста.

Както пише "Комерсант", адвокатите на призналия своята вина Заур Дадаев възнамеряват да използват несъответствията в неговите показания и на новия свидетел като доказателство, че Дадаев не е участвал в убийството на Борис Немцов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна