Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на Италия с оставка в джоба

Нуждая се от спокойствие, призна Антонио Конте
Снимка: Sportal.bg

Селекционерът на Италия Антонио Конте е готов да напусне поста си, смятат медиите в страната. Според „Гадзета дело Спорт” специалистът е взел решение заради напрегнатата седмица, в която бе разкритикуван заради методите си на работа, а освен това получи и смъртни заплахи. В страната смятат, че равенството 2:2 с отбора на България в квалификацията за Европейското първенство по футбол снощи е поредният сигнал за бъдещето на Конте.

Най-авторитетното издание на полуострова твърди, че вече има и три опции за заместник на Конте. Това са Алберто Дзакерони, Франческо Гуидолин и Лучано Спалети. И тримата са отворени към идеята да застанат начело на четирикратните световни шампиони. Все пак се смята, че ще бъде изчакан мачът с Хърватия през юни.

Конте сам намекна на пресконференцията след мача в София, че се нуждае от повече спокойствие. Не мога да оставя някои неща да минат току-така през мен. Някои рани остават дълбоко в мен и никога няма да зараснат. Искам да ви кажа, че имам слонска памет и не мога просто да оставя това, тези коментари, да минат покрай мен. Единствено исках да работя на спокойствие. Резултатите могат да са добри, могат и да са лоши, но най-важно е спокойствието. Казвам ви, аз съм ранен в момента, заяви Конте на „Васил Левски”.

Героят за Италия от мача с България Едер пък разкри, че е щастлив от представянето си. Натурализираният бразилец влезе като резерва и в дебюта си за „Скуадрата” успя да отбележи изравнителното попадение за 2:2.

Много съм щастлив, че помогнах на отбора на този терен, който винаги е бил труден за Италия. Това бе тежък мач срещу много добре организиран съперник, който се защитаваше и контраатакуваше много добре. Треньорът демонстрира вяра в мен и аз се радвам, че отбелязах гол в дебюта ми с фланелката на Италия, заяви Едер.

Нападателят на „Сампдория” бе подложен под напрежение преди срещата, след като треньорът на „Интер” Роберто Манчини заяви, че в националния отбор на Италия трябва да играят само италианци.

Жалко за това, което се изприказва, но аз уважавам мнението на Манчини. Трябва да благодаря на момчетата за топлото посрещане. Те ме накараха да се почувствам значим още от първия си ден в отбора. Надявам се да изиграя повече мачове за Италия, каза още Едер.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна