Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Балъков вариант за треньор на "Аустрия" (Виена)

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

Треньорът на "Литекс" Красимир Балъков е сред вариантите за нов треньор на австрийския гранд "Аустрия" (Виена). Сегашният наставник на тима Гералд Баумгартнер най-вероятно ще напусне след края на сезона, а от клуба признаха, че има много варианти за негов наследник.

Имам 38 кандидатури, които разглеждам. Някои от тях твърдо отпадат, тъй като новият ни треньор не трябва да има минало в "Аустрия" (Виена). Задължително условие е да говори немски, заяви спортният директор на клуба Франц Волфарт.

Заради поставеното условие новият треньор да няма минало в "Аустрия" (Виена) от вариантите отпадат Манфред Шмид (помощник-треньор на "Кьолн"), Ралф Хасенхютъл (наставник на "Инголщад"), Дамир Канади ("Алтах"), Рашид Рахимов ("Терек") и Тони Полстер ("Вийнер Виктория").

Освен Балъков като силни кандидати за треньорския пост на "Аустрия" (Виена) се считат още Мурат Якин ("Спартак" (Москва) и безработните Звонимир Солдо, Бруно Лабадия, Мирко Сломка, Петер Нойрурер и Сами Хупия. Красимир Балъков и Франц Волфарт бяха съотборници в "Щутгарт" в края на ХХ век.

"Аустрия" (Виена) в момента заема седма позиция в класирането на австрийската Бундеслига и изостава на осем точки от местата, даващи право на участие в евротурнирите. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени