Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Укрепват свлачището в Кърджали

Снимка: БГНЕС

Малко над 240 хиляди лева е одобрила да отпусне  Междуведомствената комисия за Област Кърджали за допълнителните извънредни разходи за справяне с обилния снеговалеж в периода 7-16 март, както и средствата за предотвратяване на щетите от наводненията в началото на месец февруари. Само община Кърджали е компенсирана със 159 хиляди лева за пропаднали пътища, свлачища, за селски пътища, информира Илия Илиев, областен управител на област Кърджали.

За укрепване на свлачището, което пълзи на метри от блок 16 на улица „Трапезица” в кв. „Веселчане” и застрашава сигурността на десетки семейства Илия Илиев защити проект на стойност 413 562 лева.

Комисията ще финансира всички предвидени дейности за противодействие на свлачището и обезопасяване на сградата. На днешното заседание са одобрени и всички направени от общините в Кърджалийско.

В сряда предстои Министерски съвет да вземе окончателното  решение по изплащане на  одобрените средства, уточни след днешното заседание на Междуведомствената комисия Илия Илиев.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна