Започва мащабен ремонт на Техническия факултет при ТрУ

Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков даде началото на строителните дейности във Факултет „Техника и технологии“- гр. Ямбол.Той  сключи договор с Националния доверителен екофонд за подобряване енергийната ефективност на сградите на..

публикувано на 14.02.20 в 18:08

Властимащите не могат да диктуват дневния ред на медиите

Журналистите не могат да бъдат обвинявани в укривателство. Функция на журналистиката е да събира, проверява и оповестява проверена информация, която е от висок обществен интерес . Това припомни в коментар за Радио Стара Загора Мария Черешева от..

публикувано на 14.02.20 в 16:57

Стара Загора се прощава с народната певица Пенка Павлова в неделя

Поклонението пред таланта и живота на народната певица Пенка Павлова, починала внезапно на 12 февруари, ще бъде тази неделя. От 11.00 до 12.30 часа, във фоайето на Драматичен театър „Гео Милев“ старозагорци ще си кажат последно сбогом с емблематичния..

публикувано на 14.02.20 в 16:32

Президентът Румен Радев се включи в празника на Ивайловград

14-ти февруари е Денят на Ивайловград. Денят е избран за празник на града преди 19 години, заради традициите на този край в отглеждането на лозя и производството на червени вина. Денят, започна с  празничен молебен за здраве и благополучие на..

публикувано на 14.02.20 в 16:25

В Сливен и Ямбол има милион лотарийни билети, които не могат да върнат

Търговците на лотарийни билети от Сливен и Ямбол поискаха държавата да разреши казуса с непродадените билети, след промените в Закона за хазарта. Според търговците наличните билети са платени от тях със всички данъци и обявиха, че не приемат за..

публикувано на 14.02.20 в 15:57

В Стара Загора младежи отбелязаха с антиспин кампания празника на любовта

Кампания под мотото „Любовта е приказен сън“ организираха днес старозагорски младежи по повод 14 февруари. Тя е и втори етап от Националната антиспин кампания „Моето здраве е мое право“ .Основните акценти на проявата бяха свързани с любовта, сексуалното и..

публикувано на 14.02.20 в 15:39

Президентът на КТ

Синдикатите готови на протести за да защитят работните места в енергетиката

КНСБ и Конфедерация на труда „Подкрепа“ обявиха готовност за протести и общонационални действия за защита на работните места и бъдещето на енергетиката в България. Синдикалистите не приемат „Зелена сделка“ на Европейския съюз, която поставя под въпрос..

публикувано на 14.02.20 в 15:27

България няма да участва в най-голямото изложение на вино

За първи път България няма да бъде представена със свой щанд на най-голямото в света изложение на вино в Дюселдорф през март. Причината е, че не е платена таксата за участие. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора Галина Нифору, председател на..

публикувано на 14.02.20 в 14:25

Законът за маслодайната роза събира производители и преработватели в Казанлък

На 18 февруари, вторник, от 11:00 ч. в Института по розата в Казанлък ще бъде дадено началото на среща, посветена на новоприетия Закон за маслодайната роза. В рамките на дискусията участие ще вземат представители на Министерството на земеделието,..

публикувано на 14.02.20 в 14:09

В Хасково започна кампания за регистриране на домашни кучета

В Хасково започна разяснителна кампания как да се регистрират и отглеждат домашни кучета. Целта на общината е да намали популацията на бездомните кучета в града. Ще бъдат раздадени 1000 брошури, които да напомнят на стопаните на кучетата за техните..

публикувано на 14.02.20 в 13:45