Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топлофикация - Русе" спира работа от 15-и април

Снимка: БГНЕС

"Топлофикация - Русе" ще спре работа от 15-и април за не по-малко от месец. През този период без топла вода ще останат 19 хиляди абонати, включително 20 училища, 18 детски градини. Топлофикация - Русе" е принудена да спре производството си на електроенергия заради промените в Закона за енергетиката. 

Народният представител Георги Недев, бивш изпълнителен директор на "Топлофикация - Русе", потвърди, че причината за спирането на работата на дружеството е именно в закона. 

Голямата трагедия, ако мога така да кажа, е че законът влезе от шести март в сила, а няма една подзаконова нормативна база, която да регламентира дейността и макар и на малка загуба, "Топлофикация" да продължи да работи до момента, в който преустрои своята дейност и започне ефективно да произвежда, тоест ефективно и за бизнеса започне да реализира добър финансов резултат. Нашата идея е да не допуснем "Топлофикация" да загине и в град Русе да няма централизирано топлоснабдяване.

През периода, в който "Топлофикация - Русе" няма да работи, ще бъдат направени традиционните за лятото планови ремонти и нов бизнес план на дружеството. Служители също няма да бъдат съкращавани на този етап, а част от персонала ще трябва да използва платения си годишен отпуск.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна