Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“, ЦСКА и „Локомотив“ (Пловдив) подадоха документи за лиценз

ЦСКА и Левски ще изчакат до 31 май решението на Лицензионната комисия
Снимка: БГНЕС

Финансово затруднените футболни клубове "Левски", ЦСКА и "Локомотив" (Пловдив) подадоха документи в Лицензионната комисия към БФС. Крайният срок бе в 18,00 часа, а Комисията ще съобщи крайното решение на 31 май.

Всички клубове подадоха документите си в Лицензионната комисия. Сториха това в срок. Дали обаче те са изрядни, ще разберем по-късно. Приехме огромен обем от документация. Комисията ще разгледа внимателно всичко и ще бъдат взети съответните решения, обяви пресаташето на БФС Павел Колев.

„Левски“ трябваше да обезпечат 805 хиляди лева. Част от тези плати са платени, а други са разсрочени, в това число дълговете към бившите футболисти Валери Божинов, Орлин Старокин и Мирослав Иванов.

В ЦСКА пък имаше среща между Александър Томов, мажоритарен собственик на клуба, бизнесменът Ивайло Манджуков и избраниците на феновете Борислав Лазаров и Милко Георгиев, които ще се сдобият с акциите на Юлиан Инджов и Ивайло Манджуков. Говори се, че дълговете на ЦСКА са приблизително 1,8 млн. лв., като 1,3 млн. от тях за обезпечени. За останалите е постигнато съгласие за разсрочване.

„Локомотив“ (Пловдив) пък успя да събере част от парите за погасяване на дълговете след плащане от „Левски“ за трансфера на защитника Аймен Белаид.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени