Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията задържа крадец-рецидивист, преквалифицирал се в телефонен измамник

| обновено на 01.04.15 в 14:26
Йорданка Николова
Снимка: Катя Чорова

25-годишен мъж, осъждан многократно за кражби, който в момента има наложена пробация, беше арестуван в Горна Оряховица след преследване от полицаи и предупредителни изстрели във въздуха.

Рецидивистът, преквалифицирал се в телефонен измамник, се опитал да вземе 1200 евро за "колет от чужбина", изпратен до 82-годишната Йорданка Николова. Пенсионерката обаче подала сигнал в полицията. Пред "Хоризонт" тя разказа, че  женски глас се представил за нейна приятелка в чужбина:

Обади се една жена. Викам: "Кой се обажда?", а тя - "не ме ли познаваш?". Веднага ми щракна! Имам една приятелка, Бисерка и викам: "Бисе, ти ли си?". "Аз съм. Искам голяма услуга. Ще се свърже един Иван Николов с теб". Тя ми каза 1 200 евро за едно пакетче, малко с документи. "Бисерка" ми каза, че ще ми доставят пакетче с важни документи и 5 000 евро. Бисерка е в Лондон. Затворих телефона и се обадих на 112. Отидох на срещата и по едно времве виждам едно цигане. Извади пакетчето и ми каза: "Николов ме изпраща, ето пакетчето, дайте парите". Аз викам: "Първо искам да взема стоката и тогаз давам парите", а той каза: "Аз имам много бърза работа, бързам" и си тръгна. Момчетата веднага изтичаха и надолу по улицата и са го хванали.

Йорданка не е имала съмнение, че се опитват да я излъжат:

Сетих се, аз знам, че много хора са излъгани.

Полицията в Горна Оряховица продължава издирването на останалите участници в телефонната измама.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна