Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Анев: Изпращам много успешна година

Красимир Анев
Снимка: БГНЕС

Красимир Анев изпрати най-успешната година в професионалната си кариера. Биатлонистът спечели за втори пореден път наградата на пресклуб „България“ за спортист на месеца. След като взе значката през януари, когато записа четвърто място на Световната купа в Оберхов и 4-то място на Европейското първенство в Естония, в първия ден на февруари самоковчанинът спечели сребърен медал на Европейското първенство в Естония.

Бях доста по-мотивиран от предни години. Трябваше да доказвам, че и сам войнът е войн и могат да се случват добри резултати и без да имаш голям екип и голямата подкрепа на федерацията. Това беше най-голямата ми мотивация. Имаше още какво да покажа, но все пак изпращам една успешна година и не мога да бъда недоволен, заяви Анев.

Биатлонистът събра 16 от гласовете на журналистите, гласували в анкетата, като изпревари Станимира Петрова (бокс) и Станимир Беломъжев (ориентиране) с по 4 гласа и Симеон Чамов (бокс) с 2. 

Красимир доказа, че не е случаен и заслужава това уважение. Той е сред най-перспективните биатлонисти в световен мащаб. Това го написа най-известното списание за биатлон в света "Биатлон Уърлд", където в новия брой има четири страници интервю с Анев, заяви треньорът на биатлониста Георги Фъртунов.

Анев се пусна в 35 старта, като завърши на 28-о място в края на сезона. 27-годишният самоковчанин обясни и причините за скандалите в националния отбор от последните седмици.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна