Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Празничен пазар ще предлага български продукти до 9 април на столичния пазар "Иван Вазов"

На Лазаровден празничен пазар с български продукти откриха министърът на земеделието и храните Десислава Танева и кметът на София Йорданка Фандъкова. До 9 април на столичния пазар „Иван Вазов“ всички граждани могат да купуват продукти на български производители.

На празничния фермерски пазар се предлагат традиционните за Великден козунаци, яйца и агнешко месо. Продуктите са изцяло български, а цените не са по-различни от тези в търговските обекти. Целта на тази съвместна инициатива е:

До българския потребител да достигне директно от фермера традиционната българска храна за най-светлия християнски празник - Великден и до Разпети петък тук всички софиянци и гости на красива София ще могат да купят традиционното българско агне и произхода, че е българско агне, че е прясно, е гарантиран.

На останалите общински пазари също правим организация, така че да има възможност повече хора в София да имат достъп до българско производство и биопроизводство - казаха министърът на земеделието и храните Десислава Танева и столичният кмет Йорданка Фандъкова, които също напълниха потребителската кошница.

Аз ще си купя ръжен хляб, гхи - това е мазнината, която се добива от кравето масло и е много полезна, може би и кашкавал. 

И аз ще си купя хляб, лютеница със сигурност и кашкавал и сирене от нашия регион, от Плана.

Козунаците и агнешкото са сред най-търсените продукти. Великденският пазар ще продължи до 9 април, утре от 10.00 до 15.00 часа, а през седмицата от 15.00 до 19.00 часа.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна