Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Атлетико“ (Мадрид) с лек успех над „Реал Сосиедад“

Антоан Гризман се отчете с гол и асистенция за "Атлетико"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът „Атлетико“ (Мадрид) победи у дома с 2:0 „Реал Сосиедад“ в мач от 30-ия кръг на испанското първенство. „Дюшекчиите“ са трети в таблицата на 2 точки от градския съперник „Реал“ (Мадрид), който тази вечер играе с „Райо Валекано“. Лидер е „Барселона“ с 6 точки повече от „Атлетико“ и мач по-малко.

„Атлетико“ реши мача още в първите 10 минути, когато паднаха и двата гола. Микел Гонсалес си отбеляза автогол във 2-рата минута, като засече топката в собствената мрежа след центриране от корнер.  Антоан Гризман направи 2:0 в 10-ата минута с добавка.

„Севиля“ продължава битката с „Валенсия“ за четвъртото място, след като победи с 2:1 като гост „Леванте“ и се изравни по точки с „прилепите“. Двата отбора имат по 61 точки, но Валенсия има мач по-малко.

Кевин Гамейро и Хосе Антонио Рейес вкараха головете за „Севиля“ до почивката, а Калу Уче намали за „Леванте“ в 73-тата минута. Поражението остави „Леванте“ на 15-о място само на 3 точки от зоната на изпадащите.

„Ейбар“ постигна важна победа в битката за оцеляване в елита след 1:0 у дома срещу „Малага“. Аруабарена вкара единствения гол в 52-рата минута и „Ейбар“ вече е 14-и с 31 точки.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени