Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Резултатите от борбата с контрабандата са отчайващи

Възможно е премиерът да предложи обединяване на НАП и Агенция "Митници"

Снимка: БГНЕС

Въпреки огромните усилия за борба с контрабандата резултатите са повече от отчайващи, а митничарите и граничарите охраняват границите абсолютно ненадеждно. Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание.

Ако до седмица Борисов не бъде убеден в противното, той ще предложи обединяване на Националната агенция за приходите (НАП) и Агенция "Митници". Премиерът е възложил на вътрешния министър да извърши кадрови и персонални промени навсякъде по границите:

Ние си говорим за звена, които да борят корупцията, но за никой не е тайна какви митничарски и граничарски селища има навсякъде около границата. Те не служат на държавата, те служат на други господари. Сега е моментът, ако искаме реална битка в тази посока, да направим всичко възможно държавата да си защити границите. 

Нашите митничари нямат папка за документооборота. Тези материали, които колегите от турските служби надеждно ни дават, просто ги няма, посочва премиерът и уточнява, че системата вече е променена и турските колеги ще пращат имейли на няколко места - включително в БОП и в Министерството на финансите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени