Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи "окупираха" Халкидики и остров Корфу

Българските туристи пак се насочиха масово към Гърция,за да преживеят цялата традиция за Великден. Истинска „окупация от българи“ има на Халкидики и остров Корфу.

С леки автомобили и автобуси пристигат и днес български туристи, които избраха да посрещнат Великден в Гърция. На места в северна Гърция има хотели пълни само с българи. На Халкидики, Кавала и Корфу тази година великденските гости от България са много повече от миналата година, съобщават туроператорите. Островите Миконос и Санторини, които са с много високи цени през  лятото,  тази година предложиха за Великден достъпни оферти и това привлече интересът на българските туристи.От тази сутрин по график се движат и фериботите към всички острови,които бяха спрени поради силни морски бури.

Днес нашите сънародници бързат да приключат покупките по магазините.Интерес от страна на чужденците е традиционната украсена свещ“ламбада“,с която гърците пренасят в домовете си Свещенния огън. Най-търсената е ламбадата с фигурата на финансовия министър Варуфакис, коментират продавачите, които в последния момент я пуснаха на пазара.

В цяла Гърция се провеждат благотворителни акции в помощ на социално слабите семейства.Събират се средства и храна.Основен организатор е църквата.Компанията на градските автобуси в Солун раздаде над 2 хиляди безплатни карти за безработни,но ги предостави на свещениците, които реално познават състоянието на бедните в епархията.

Извънредните мерки по контрол на пътния трафик и забраната за движение на товарни автомобили са валидни до понеделник вечерта.

За радост на туристите в Гърция днес се повишиха температурите и слънчевото време ще се запази и в следващите дни.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна