Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиян Мицански: Няма да забравя головете срещу Холандия и Италия

Илиян Мицански
Снимка: БГНЕС

Нападателят Илиян Мицански призна, че никога няма да забрави головете му за националния отбор срещу тимовете на Холандия (2:1) и Италия (2:2). Стрелецът на „Карлсруе“ се намира в прекрасна форма от началото на годината, която проличава и при изявите му за клубния отбор „Карлсруе“.

Доволен съм от последните мачове. Особено за националния отбор. Никога няма да забравя головете си срещу Холандия и Италия. Имал съм и други важни голове, но тези със сигурност ми дават повече самочувствие и увереност. Трудно е се опише чувството в първите 10-15 секунди след всеки вкаран гол, но е почти невъзможно да се опише, заяви Мицански. 



Можеше шансовете ни за класиране да са много по-големи, ако бяхме задържали преднината от 2:1 срещу Италия. Но нищо не е изгубено. Продължаваме да играем мач за мач и ще видим как стоят нещата в края, каза още нападателят за шансовете на състава на България за класиране на Европейското първенство догодина.

Нападателят призна, че започва да набира скорост и за клубния си отбор „Карлсруе“, който води битка за промоция в Бундеслигата на Германия. Мицански има 5 гола от началото на сезона и от началото на кампанията е пропуснал само два мача.

В Полша също имах трудни 2-3 години, в които нещата вървяха по-бавно, но след това последните две години бяха доста по-силни. Кариерата ми в Германия върви по същия начин. В момента нещата тръгват нагоре и се надявам в един момент хората да видят, че могат да разчитат не мен, както се надявам вече да са го видели в „Карлсруе“.

На мен ми се играе отново в Бундеслигата и се надявам да постигнем целта си с колегите ми. Чувствам се доста добре в „Карлсруе“. Тази година съм пропуснал само два мача. Имам още една година договор и ако отборът влезе в Бундеслигата, ще е перфектна година за мен, завърши Мицански.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна