Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 1500 пациенти са потърсили помощ в "Пирогов" през празничните дни

| обновено на 13.04.15 в 12:16
Снимка: БГНЕС
Близо 1500 пациенти са потърсили помощ в Пирогов през празничните дни. Около двеста от тях са останали за лечение в болницата. Според хирурга д-р Кирил Христов, празничните дни са били спокойни.

Потърсена е помощ за 150 деца, като повечето от тях се претърпели травми след падане от колело или по време на игра. Сред случаите, които се открояват, е дете с две счупвания на едната ръка, причинени от ухапване от домашното му куче. След  намесата на лекарите от "Пирогов" състоянието му е стабилизирано.

9-годишно момче е със счупване след каране на ски в Банско. Друг тежък инцидент е претъпяло 15-годишно момче, което има травма на подбедрицата, след като кракът му е захванат от машина за обработка на почвата. Откроява се и случаят на моторист, претърпял тежък инцидент, който има две счупени ръце и счупена тазобедрена кост.

Според д-р Кирил Христов по време на празничните дни не е имало необичайни случаи:

Най-често имаше усложнения на язвената болест, както и усложнения на жлъчно-каменната болест, които се усложняват и утежняват вследствие на някаква хранителна грешка, дали ще е преяждане, дали ще е по-груба храна.

70-годишен мъж е бил приет с остра дихателна недостатъчност, но след като му е оказана спешна помощ, е проявил агресия към лекарите и е отказал да остане в болницата.

Беше докаран от Бърза помощ. Явно оттам е започнал целият проблем. По ясни причини закъснява, според близките, помощта. Пациснтът действително беше в доста тежко състояние. Това наложи да постъпи в нашата противошокова зала. Вече към края той беше достатъчно адекватен да стане, да размахва ръце и да заплашва. И той, и близките му.



 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени