Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров излиза срещу италианеца Фабио Фонини в сряда около 13.30 часа

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров излиза утре срещу Фабио Фонини (Италия) в среща от втория кръг на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Мастърс" в Монте Карло с награден фонд 3,83 милиона евро. Поставеният под номер 9 в схемата Димитров постигна труден успех в първия си мач за сезона на клей срещу Фернандо Вердаско (Испания) с 6:4, 4:6, 6:4 за 2:27 часа по-рано днес.

Никога не е лесно да имаш такъв съперник още в първия мач. Вердаско е известен със своята сила, особено на клей. Много съм щастлив от победата, защото показва, че съм направил нещо правилно в дните преди турнира, каза българинът.

Срещата между Димитров и Фонини е втора на корт номер 1 и ще започне около 13.30 часа българско време.

23-годишният Димитров си осигури 45 точки за световната ранглиста и 21580 евро от наградния фонд. 178-сантиметровият италианец има три титли в кариерата си и е заработил почти 5,9 милиона долара от наградни фондове в професионалната си кариера от 2004-та година насам.

Двамата са изиграли два мача един срещу друг през 2013-а година и са си разменили по една победа. Фонини спечели на твърди кортове в Сидни с 6:3, 6:1, а Димитров го победи на турнира "Мастърс" в Париж с 6:3, 5:7, 6:2.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна