Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Порто“ шокира „Байерн“ (Мюнхен) у дома

Джаксън Мартинес вкарва за 3:1 във вратата на Нойер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рикардо Куарешма вкара два гола рано в мача, а Джаксън Мартинес добави един през второто полувреме за победата на „Порто“ с 3:1 над „Байерн“ (Мюнхен) в първи четвъртфинален двубой от Шампионската лига по футбол.

Португалците започнаха ударно мача и вкараха два гола във вратата на Мануел Нойер само до десетата минута на срещата. Джаксън Мартинес, завърнал се в игра след над месец отсъствие, открадна топката от Шаби Алонсо още в началото на мача и беше фаулиран от Мануел Нойер в наказателното поле на гостите от Германия, а Куарешма би точно дузпата и даде аванс на „Порто“ в четвъртата минута. Той се изяви и шест по-късно, когато взе топката от неориентирания Данте и се разписа за 2:0.

„Байерн“ стъпи на краката си в следващите минути и намали чрез Тиаго Алкантара в 28-ата, но отсъствието на Ариен Робен, Франк Рибери, Бастиан Швайнщайгер и Дейвид Алаба оказа влияние на играта на отбора. Баварците не успяха дори да заформят натиск пред наказателното поле на „Порто“ през второто полувреме, а домакините пропуснаха да отбележат в началните секунди. Заслуга резултатът да остане 2:1 имаше основно Нойер, който спаси по чудесен начин удар с глава на Жером Боатенг към собствената му врата.

Боатенг не успя да се разпише във вратата на Нойер, но това направи Мартинес. Колумбийският нападател се възползва от нова грешка в отбраната на „Байерн“ и спечели висока топка, след което преодоля вратаря на германците и оформи крайното 3:1 в 65-ата минута.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна