Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Севиля" обърна "Зенит", "Наполи" разгроми "Волфсбург" като гост в "Лига Европа"

"Севиля"-"Зенит"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Миналогодишният победител във футболния турнир "Лига Европа" - "Севиля", показа характер и обърна "Зенит" (Русия) с 2:1 в първи четвъртфинал от тазгодишното издание, след като изоставаше с 0:1 след час игра. Най-спокоен може да изглежда "Наполи", който разгроми като гост "Волфсбург" с 4:1. В другите два мача се получиха равенства, което оставя почти равни шансове за всеки от четирите отбора. В Киев местният "Динамо" допусна изравняване за 1:1 с "Фиорентина" в 90-ата минута. В Белгия местният "Брюж" и "Днипро" (Днипропетровск) си отправиха едва по един удар в очертанията на вратите и логично завършиха 0:0. Срещите-реванш са след седмица, на 23-и април.

На "Рамон Санчес Писхуан" домакините реално проспаха първото полувреме и не само, че позволиха на Рязанцев да вкара, но можеха да инкасират и още голове. Левият полузащитник на госитите показа майсторство, след като първо стреля с десния крак, вратарят Серхио Рико изби. Руснакът първи стигна до топката и от много малък ъгъл с левия я прати под гредата. Но резервите Карлос Бака и особено 21-годишният Денис Суарес дадоха друг ход на мача. Бака най-напред изравни в 73-ата минута, а Суарес - който беше в основата на много опасности пред вратаря Лодигин, обърна мача три минути преди края. Той посрещна отбита топка пред наказателното поле и с красиво воле я закова до далечната греда.

"Наполи", който има във витрината си тази купа от 1989-а година, разгроми "Волфсбург" и изглежда най-изявен фаворит за полуфиналите. Домакините от "Волфсбург" владееха повече топката и я разиграваха в полето на "Наполи", но бяха разбити с 1:4. Два гола вкара словашкият капитан Марек Хамшик, който вече играе повече в полузащитата, а Гонсало Игуаин отбеляза в 15-ата минута след асистенция на Дрийс Мертенс. 4-ото попадение за "Наполи" изработиха две резерви - Лоренцо Инсине подаде на Марко Габиадини, а в 90-ата минута Никлас Бендтер оформи крайния резултат.

Другият италиански отбор - "Фиорентина", си тръгна с 1:1 от Олимпийския стадион в Киев. Гостите могат да се чувстват ощетени, след като полският съдия Симон Марциняк не им даде дузпа в 10-ата минута заради игра с ръка на Сергей Сидорчук при удар на Хоакин Санчес. В 36-ата минута Джерамейн Лейнс отбеляза първия гол за "Динамо" след комбинация на Рибалка и Ярмоленко и последен пас на Виталий Билявски. Ганайската резерва Кума Бабакар, който влезе на мястото на Марио Гомес, изравни за 1:1 в 92-ата минута.

На стадион "Ян Брейдел" в Брюж местният тим се задоволи с 0:0 с украинския "Днипро". Срещата дълго време беше равностойна и без особени ситуации пред двамата вратари, а с напредването на мача гостите изглеждаха по-амбицирани да търсят успеха. Накрая австралийският вратар на "Брюж" - Матю Райън, спаси вратата си при
удар на Йевхен Коноплянка.

Турнир "Лига Европа", четвъртфинали - първи срещи:
"Севиля" (Испания) - "Зенит" (Русия) 2:1 (0:1)
голмайстори: 0:1 Александър Разянцев 29, 1:1 Карлос Бака 73, 2:1
 Денис Суарес 87;

"Динамо" (Киев, Украйна) - "Фиорентина" (Италия) 1:1 (1:0)
голмайстори: 1:0 Джерамейн Ленс 36, 1:1 Кума Бабакар 90

"Брюж" (Белгия) - "Днипро" (Украйна) 0:0

"Волфсбург" (Германия) - "Наполи" (Италия) 1:4 (0:2)
голмайстори: 0:1 Гонсало Игуаин 15, 0:3 Марек Хамшик 23 и 64,
0:4 Марко Габиадини 76, 1:4 Никлас Бендтер 90.

Срещите-реванш са на 23-и април.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна