Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челният китайски пример

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Сигурна съм, че пълната с дупки-пропасти улица „Пирин” в София в най-скоро време ще бъде една от най-добре асфалтираните квартални улици в столичния град. Причината, за да бъде извадена от летаргията си и да бъде засрамена софийската община е семейство Фу от Китай, което живее в София и си има китайско ресторантче именно на тази улица. Нямам идея колко време семейство Фу е търпяло положението с дупките, но като чух добрия български, на който говореха в репортажа снощи, разбрах, че явно отдавна. Та, на семейство Фу, когато му омръзнало да чака общината да си свърши работата, намерило една свободна сутрин и 500 български лева, за да запълни дупките на уличката пред ресторантчето, така че удобството на техните клиенти да бъде осигурено, така че бизнесът им да не замира.
Нямаше как да не се впечатля от постъпката на семейство Фу, защото почти реагирах като интервюирания, малко след тях, техен съкварталец, който успя да измрънка нещо, но и добави: Не мога да повярвам, че някой със собствени средства е направил това.
Чух го и се спънах, даже пропаднах в първата дупка по пътя ми. Оказва се, че китайското семейство Фу се е опитало да даде урок не само на общината, но и на нас, българите дето все търсим лошото у другите, а гредата в своето око не забелязваме.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна