Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец“ победи „Литекс“ с 3:1

Снимка: БГНЕС

„Лудогорец“ постигна пълен обрат от 0:1 до 3:1 у дома срещу „Литекс“ в среща от 26-ия кръг на „А“ група. Тимът на Георги Дерменджиев изоставаше в резултата само след 19 минути игра, когато Бьорн Маарс засече с глава хубаво центриране на Румен Руменов отляво.

Домакините реагираха мигновено, но пропуски пред вратата на „Литекс“ направиха Кишада и Светослав Дяков. В 38-ата минута „Лудогорец“ все пак изравни чрез Кишада, който получи хубаво подаване от Марселиньо и с едно докосване преодоля вратаря на гостите Винисиус Баривиера.

В 56-ата минута тимът от Разград остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Кишада, но въпреки това в 75-ата минута Козмин Моци направи 2:1, засичайки с глава подаване от статично положение.

В 83-ата минута Румен Руменов от „Литекс“ също бе изгонен от терена с втори жълт картон, а в добавеното време Даниел Абало довърши гостите с трети гол.

„Лудогорец“ продължава да е водач в класирането с 55 точки, втори е отборът на ЦСКА с 46, който утре посреща "Локомотив" София, а „Литекс“ е на трето място с 44 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна
MüzikPsj:$e">  ʑНай-четени