Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ботев“ търси 4 млн. лева за стадиона

Иван Джиджев
Снимка: БГНЕС

Четири милиона лева са необходими, за да може стадион "Христо Ботев" в Пловдив да получи лиценз за мачове в "А" група. Това съобщи днес президентът на „Ботев“ (Пловдив) Иван Джиджев. С тези средства ще могат да бъдат завършени две трибуни за около 8000 зрители и необходимата инфраструктура. Тогава „Ботев“ ще може да се завърне отново на него и да играе мачове от професионалния футбол. В момента "канарчетата" използват базата си в Коматево.

Нямаме ясно решение за стадиона. Имаме проектно решение за програма минимум. Тоест стадионът да бъде завършен до етап, на който може да се лицензира с по- малък капацитет и категория. И за този вариант обаче са нужни много средства, които към момента не могат да бъдат набавени, каза Иван Джиджев. Той добави, че клубното ръководство търси варианти с осигуряването на средства.

Надявам се да намерим решение, за да може "Ботев" да приема мачове от "А" група на стадион "Христо Ботев", макар и само с две завършени трибуни, добави председателят на "Сдружение Ботев 1912", Апостол Апостолов, което е мажоритарен собственик на ФК "Ботев". Няма  да обещаваме неща, които не можем да изпълним, добави той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна