Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Атака" обвини колегите си, че са се поддали на политически натиск от Турция

| обновено на 23.04.15 в 11:41
Десислав Чуколов
Снимка: БГНЕС
Депутатите от "Атака" обвиниха колегите си от останалите парламентарни групи, че са се поддали на политически натиск срещу проектодекларацията за признаване на избиването на арменците в Османската империя за геноцид.

Вчера проектът, внесен от "Атака", бе поставен на първо място в дневния ред на Народното събрание, но днес бе преместен след разглеждането на други точки. Десислав Чуколов коментира:

Обвинявам тези партии, че са слуги на турската държава. Информацията, която имаме, е, че от Турското посолство, естествено, са изпаднали в паника и то е упражнило всички начини на влияние, които имат върху българското Народно събрание, тази точка да не бъде разглеждана. Вчера в кабинета на Цецка Цачева, така задайте този въпрос, влизали ли са и излизали ли са депутати от ДПС? Веднага се намира подмолната процедура и се прави така, че утре отново под килима е сложено това решение. Утре, точно на тази годишнина в Германия ще има специално заседание на техния Бундестаг, където ще бъде взето такова решение, в пълен унисон с това, което ние предлагаме.

Утре се отбелязват 100 години от избиването на арменците в Османската империя.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна