Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градът с най-дългите пейки в света

БНР Новини

Почти в навечерието на новите местни избори и практически в края на втория мандат на пазарджишкия кмет Тодор Попов (който между другото има честта да се радва на щедра управленска подкрепа през 2012 година, благодарение на която оглави председателското място на Националното сдружение на общините), гръмна голям скандал около мащабният му имот в село Паталеница, включващ допълнителни екстри като закрит басейн, фитнес зала, луксозно озеленяване, парник, къща за гости и пр.
Казват, че след репортажа, излъчен по една телевизия и който шокира българите, НАП е образувала проверка на имущественото състояние на кмета на Пазарджик, който получава 2000 лева заплата, но кара кола за 100 000 лева и живее в холивудско имение около село Паталеница. Предстоят и други проверки, които да изяснят несъответствието между декларираните доходи и имотното състояние на Тодор Попов.
Между другото някак мимоходом през януари този имот беше показан във връзка с убитата демонстративно началничка на кабинета на пазарджишкия кмет Татяна Стоянова. Икономически интереси били в основата на това убийство, казват специалистите. А човек като се замисли и като събере две и две може да си представи,че луксозно живеещата, но не чак дотам началничка е знаела прекалено много за далаверите на своя кмет. Оставям отворен въпроса, но ако органите искат да се самосезират от това мое предположение няма да се фукам, че съм им отворила очите.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна