Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Пазарджик: Атаките срещу мен са част от зловещ сценарий

Снимка: БГНЕС

На нарочен брифинг кметът на Пазарджик Тодор Попов определи изнесената информация за имотното му състояние като неточна и провокативна. Той определи атаките срещу него като част от зловещ сценарий, който е започнал с убийството на най-близкия човек в екипа му Татяна Стоянова:

Логиката на събитията следва точно това. В последствие всички внушения, които се направиха след този инцидент, бяха в контекста на това да се внушава за неща, свързани с неприемливи незаконни действия от покойната Татяна Стоянова. За съжаление позволяват си хора да го правят в национален ефир, заемащи определени властови позиции. Няма до този момент нищо ясно и това ме накара да мисля, че тази поредица от събития, в това число и продължаващите сега, вече при внимателен прочит, става ясно какъв е сценарият. Аз лично не искам и се страхувам да си представя докъде биха стигнали сценаристите.

Попов обясни, че в момента атаката се е прехвърлила върху съпругата и децата му, които живеят в София, и призова прокуратурата и НАП:

Да свършат своята работа. Аз съм декларирал категорично своето желание и ще съдействам с абсолютно всичко да приключат възможно най-бързо, за да може това да не бъде използвано като аргумент преди местните избори, защото би било крайно неприятно.

Пазарджишкият градоначалник не уточни колко струва имотът му в Паталеница, как и с кого са построени сградите в него. Той определи сумата от 1,5 милиона лева като фантазия, що се касае за цените в Пазарджик и Паталеница. Попов уточни, че недвижимото имущество на семейството му включва части от имота в Паталеница и апартамент в Пазарджик.

След изявлението си кметът отказа да отговаря на журналистически въпроси.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна