Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сървърът на ТВ 7 е посочен като една от най-скъпите вещи и той ще бъде иззет

Сървърът на ТВ 7 е бил посочен от пълномощника на синдиците като една от най-скъпите вещи и той ще бъде иззет, каза съдебният изпълнител Неделчо Митев. Списъкът не задължава вещите да бъдат изземани по реда, описан в него, обясни Митев. Той каза, че няма процедурни грешки при изземането на вещите: 

Най-нормалната мярка в конкретния случай. Това имущество е посочено от процесуалния представител на взискателите, но и ако имах процесуалната възможност аз да решавам от кое имущество да започвам, също бих започнал от най-скъпото.

Неделчо Митев посочи, че броят на полицаите, които да присъстват по време на изземането, се определя от МВР. Той обясни, че целта не е спиране на телевизията.

Категорично "не". Не нарушава свободата на словото. Да не говорим за това, че в крайна сметка този сървър не е иззет. Нашата работа е да отидем, да констатираме наличието на това имущество, което телевизията го съхранява и работи с него. Констатирайки идентичността на това имущество ние сме длъжни да го вземем и да го предадем на заложния кредитор. Процедурни грешки категорично не виждам. Искам да подчертая, че колкото е важна свободата на словото, която не мисля, наистина, че по някакъв начин е накърнена, толкова важно е и върховенството на закона.

Неделчо Митев уточни, че техниката на ТВ7 може да бъде иззета по всяко време на денонощието.

Припомням, съдебен изпълнител днес започна опис на имуществото на телевизията, заради заем от КТБ.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна