Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монтираха уредите за Световната купа по спортна гимнастика и акробатика

В зала „Конгресна“ монтираха уредите за Световната купа по спортна гимнастика и акробатика
Снимка: http://varnaworldcup2015.com/

Председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев и президентът на Българската федерация по спортна акробатика Владимир Колев се включиха в работата по монтирането на уредите в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна, където от 7-и до 9-и май ще се проведат състезанията за Световната купа в двата спорта.

Гимнастиците на местния клуб „Черноморски юнак“ Едуард Радев и Мариян Василев пък тестваха готовия квадрат за земна гимнастика.

Същевременно работниците от фирма "Хидрострой" вече приключиха с ремонтните дейности в основната зала, където ще се проведат състезанията, като вече са поставени над 1500 седалки. Тренировъчните зали "Младост", които се намират на по-ниските нива в Двореца на културата и спорта са напълно оборудвани.

Във Варна вече пристигнаха и първите състезатели - тези на  САЩ, които днес ще проведат своите тренировки. В следващите часове се очакват и делегациите на Виетнам, Израел и Белгия.

Официалното откриване на Световната купа ще бъде на 6-и май от 13:00 часа, а на 7-и започват квалификациите в отделните дисциплини.

Над 150 ученици и студенти от Варна са се записали като доброволци по време на състезанието, като днес ще стане ясна окончателната бройка на хората, които ще помогнат за провеждането на надпреварата. 

БНР е медиен партньор на Световната купа!


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна