Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Активисти, защитаващи животните, излизат днес на протест във Варна

Демонстрацията е срещу проливането на кръвта на агнета за Гергьовден. За събитието, чиято организация тече във фейсбук, информират и листовки разлепени из Варна. 

  Организаторите уточняват, че протестът е срещу проливането на невинна кръв, не само по празници като Гергьовден, но и в ежедневието ни и допълват, че нарочно са избрали Гергьовден за протеста, за да могат именно в този ден да покажат на обществеността, че не е нужно да се отнемат животи, за да се чества празник. 

Протестното шествие ще започне в 15 часа от градинката на Червения площад. Оттам защитниците на животните ще се отправят към Летния театър, през входа на Морската градина, до Севастопол, за да завършат демонстрацията на Козирката.

  Демонстрацията срещу слагането на трапезата на традиционните гергьовски агнета идва часове, след като Българското вегетарианско общество изпрати писмо до патриарха на Българската православна църква, премиера и президента, с искане за предприемане на незабавни действия за преразглеждане ритуала, включващ гергьовски курбан с агне, като част от християнските традиции и ценности, припомнят агенциите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени