Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Симеон Сакскобургготски няма намерение да се връща в политиката

Снимка: БГНЕС
Бившият премиер Симеон Сакскобургготски заяви, че няма намерение да се връща в политиката. В интервю за БНТ той коментира, че подобни слухове са плод на фантазии на хора, които целят да го дискредитират.

Това са феноменални фантазии и митове. Всяко нещо си има момента, идеята за връщане в политиката като политика е нещо по-скоро в реда на фантазията, но не и реалното. Ролята ми е друга в момента, търся да бъда полезен на обществото, а не да предизвикам кавги и да се делят хората, както се претендираше с темата покрай църквата. Каузата ми е България, в която съм се родил. Наистина на моята възраст съм видял какво ли не, та да търся и да се нуждая от нещо. Има нормални отношения, които са приети навсякъде и по този начин могат да се избегнат всякакви слухове и измишльотини, но не виждам защо се търсят винаги субективни обяснения за неща, които са съвсем нормални и приети навсякъде и които не създават никакво напрежение. Хората се интересуват от по-съществени работи като приоритета ни пред света. Успехите, това са неща, които ни засягат всички далеч повече, подчерта Сакскобургготски.

Въпрос на прагматизъм е и е важно да се стигне до главното – интересите на България, от там нататък не са необходими гръмки фрази и изказвания. Невинаги се налага само да се прави това, което "Великите сили" правят, добави Сакскобургготски.

Сакскобургготски каза още, че теориите за русофилство и русофобство трябва да останат в миналото и приоритет да бъде доброто бъдеще на България.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна