Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откровено с Любо Киров за музиката, вярата, любовта, надеждата и прошката

БНР Новини
Любомир Киров
Снимка: Ася Чанева

Името му означава „този, който обича света”, но също съдържа и корена на думата „любов”. Той е човек, изпълнен с любов, вяра и надежда и успява да ги предаде на всеки, до когото се докосне - с музиката и таланта си.
Той е Любомир Киров - един от най-обичаните и популярни музиканти на родната ни сцена.

Започваме разговора с Любо Киров съвсем неслучайно като говорим за вярата му и за християнството, които при него са част от дълъг път, започнал в една по-късна възраст и преминал през богословието. Говорим за началото му като музикант, за периода с група „Те” и за соловата му кариера, започнала в БНР със спечелването на конкурса „Златна пролет”. Говорим и за болката и суетата.
Как и кога Любо Киров започва да се интересува от християнството и как хората възприемат текстовете му, които той пише напоследък. Може ли човек да се умори от търсенето на Бог и на истината? Говорим си и за отчаянието и надеждата, за благодарността, а също и за странните случки в живота на Любо, които му показват истинския път. Любо ще признае нещо, което на пръв поглед звучи доста плашещо, но само на пръв поглед.
Как се раждат текстовете на песни, което пише Любо Киров - над 150 до момента. Има ли текстове, които не са се превърнали в песни и какво ще се случи с тях. За суетата и славата на твореца. За любовта към музиката и за първия му инструмент - барабаните. За любимите му музиканти и групи и за това какво го вдъхновява. Ще издадем и добре пазената тайна за бъдещия голям проект, в който участва Любо Киров. За музикантския живот у нас и какво се случва на неговите концерти. Започнахме разговора с Любо Киров с въпроси за вярата, с въпроси за вярата и ще завършим. Ще стане дума и за чудесата, за прошката... и за вечността.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна