Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров стигна четвъртфинал в Мадрид

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров достигна за първи път в кариерата си до четвъртфиналите на турнира на червени кортове от сериите "Мастърс" в Мадрид с награден фонд 4 185 405 евро.

Поставеният под номер 10 Димитров елиминира осмия в схемата Стан Вавринка (Швейцария) със 7:6(5), 3:6, 6:3 след почти два часа игра.

23-годишният хасковлия допусна първи пробив в петия гейм на срещата, но веднага след това го върна, а в тайбрека дръпна с 6:4 точки, за да триумфира в първия сет. Вавринка дръпна с 3:0 във втората част и запази аванса си до края на частта, с което изравни резултата.

В третия сет българинът отрази общо три възможности за пробив - една в третия и две в петия гейм, в който се измъкна от 15:40. Впоследствие Димитров взе подаването на съперника за 5:3 и след това затвори мача при собствен сервис.

С успеха българинът си осигури 100 315 евро и 180 точки за световната ранглиста. На четвъртфиналите той очаква победителя от мача между защитаващия титлата си и четирикратен шампион Рафаел Надал (Испания) и Симоне Болели (Италия).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени