Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Астор Пиацола празнува Гергьовден

БНР Новини
Снимка: БГНЕС
Почти два часа на Гергьовден не свалях очи от екрана на телевизора. БНТ задължи патриотизма ми  да стане част от Международния музикален парад на военните духови оркестри. Организаторите на това събитие искаха да напомпаме мускули, да вдигнем гордо глави в името на храбростта,подвига и саможертвата на българската армия през годините, която няма  нито едно знаме паднало в плен. Ако някой се е почувствал така - добре.
Аз лично съчувствах на военните музиканти, които без съмнение, бидейки  добри професионалисти, трябваше да показват каквото  се иска от тях, а именно: хем да свирят, хем да правят затруднителни движения и  странни фигури с телата си. И те свиреха, наистина героично - маршове, танга, евъргрийн, хората на Дико Илиев, класика  и още, и още… Зашеметяващ безвкусен концерт, състоял се няколко часа след като по Царя  мина Гергьовският пеши парад на Българската Армия, без бойна техника и само с един хеликоптер, който изпърпори гордо във въздуха.
Дни преди тържественото честване на Гергьовден генерал Михо Михов, председател на парламентарната комисия по отбрана, заяви, че българската армия е пред колапс. Защо ли?


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна