Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан за убийството на 5-годишния Никита е бизнес партньорът на майка му Герман Костин

Снимка: МВР
Има заподозрян за убийството на 5-годишния Никита, който беше намерен в куфар край Пасарел на 20 март. Това е бизнеспартньорът на майка му Герман Костин. Той е задържан и от Прокуратурата обявиха, че ще поискат постоянен арест.

Разследващите са стигнали до Костин, след като откриват негово ДНК по кърпата, с която беше завит малкият Никита. Мъжът е дал доброволно ДНК-то при разпита му като свидетел. Днес той е задържан, след като са били готови резултатите от ДНК-експертизата. Костин не се е крил, но не признава вината си и отказва да дава показания. Другите доказателства, с които разполагат разследващите, са записите от камери на агенция "Пътна инфраструктура", които са го заснели как стига до Пасарел, засечен е и чрез мобилните клетки на телефона си. Всичко това се е случило в периода 8 февруари от 13 часа до 10 февруари 6.20 часа, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Детето е починало от задушаване. То обаче е било убито вече, преди да бъде поставено в куфара. Това, за което разследващите все още не дават обяснение, е откриването на куфара близо месец по-късно на същото място, на което Костин е заснет да го изхвърля. Продължава работата на разследващите като се търсят съучастници. На този етап не се прави връзка между неговото убийство и убийството на майката, която е била бизнес партньор с Костин във фирма за недвижими имоти. За съжаление, от прокуратурата обясниха, че разследването на убийството на майката върви трудно, тъй като от нея е намерен много малко ДНК-материал.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна