Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грета Банишка с титла при 15-ет годишните във Варна

Грета Банишка с титла при 15-ет годишните във Варна шампионка в многобоя при 15-годишните във Варна
Снимка: http://varnaworldcup2015.com/

Греда Банишка спечели многобоя при кадетките до 15 години от съпътстващия международен турнир на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика. Тя постигна най-добър резултат на прескок и смесена успоредка, което се оказа достатъчно за златото в генералното класиране. Второто място е за Памела Георгиева (втора на земя и греда), а трета стана туркинята Енфал Кешкин.

При момичетата до 13 години Рая Апостолова стана втора в многобоя (първо място на греда и втори на прескок и земя), след шампионката Ипек Бакар от Турция. Третото място е за Рая Ранчова (първа на земя и трета на успоредка).

В момента за момичетата е важно да трупат опит. Грета Банишка, Памела Георгиева и някои от другите деца ще участват на Европейския младежки фестивал в Тбилиси, Грузия и тепърва ще навлизат в по-добра спортна форма. Повечето от състезателките усложниха съчетанията си и сега изпробват нови и по-трудни елементи и е нормално да има и повече грешки. Като цяло всички се представиха според очакванията, сподели националният ни треньор Илко Гиров.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна