Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо хиляда туристи се очаква да се включат в 12-ото издание на Фестивала на зелениката край странджанското село Визица

Снимка: www.strandja.bg

Близо хиляда туристи се очаква да се включат в 12-ото издание на Фестивала на зелениката днес и утре, в местността "Свети Илия" край странджанското село Визица. Проявите са посветени на 20-ата годишнина от създаването на природен парк "Странджа". 

Палатков лагер под звездите, въжен лифт за малки и пораснали деца и йога на хамак са сред интересните предложения на фестивала. Сред новите акценти е провеждането на спортен маратон в планината, каза директорът на парк "Странджа" инж. Владимир Димитров:

Дългата дистанция ще бъде около 25 км по горски пътища. За по-начинаещите, както и за децата, сме предвидили къса дистанция от 5 км.

За любителите на планинските разходки ще бъдат представени два нови туристически маршрута. Единият е Пътят на Зелениката край село Кондолово. Той се изминава за три часа, съобщи експертът в парка Мария Патронова:

Дължината му е само 4 км. и е подходящ за всякакви възрасти. По маршрута има изградени много интересни модули за преживявания, които ни дават възможност да се запознаем с над 20 вида растения и животни на територията на парка. 

Другият нов маршрут представя хищниците в Странджа и е в района на село Заберново. Във фестивала, който продължава и в неделя, са включени още кулинарни конкурси, демонстрации на занаяти и фолклорни надигравания. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна