Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано за тежката катастрофа в Яхиново

| обновено на 11.05.15 в 16:10
Снимка: БГНЕС

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано за тежката катастрофа в дупнишкото с. Яхиново, при която загинаха петима души.

Все още не е установено кой е управлявал лекия автомобил с марка "Фолксваген голф", който към 18.00 часа снощи се заби в електрически стълб в дупнишкото село Яхиново. В колата обаче е била намерена бутилка от литър и половина, пълна с домашна ракия. Това съобщи началникът на Областната дирекция на полицията, ст. комисар Илиан Стамболийски. В селото коментират, че младежката компания се е черпила на фаталния ден и в съседните села.

Оцелелият при катастрофата 17-годишен Светослав Росенов каза пред репортери, че преди да се качат на колата са пили, после подгонили с висока скорост из селото. Той е с фрактура на ръката и днес е бил изписан. 

Все още не се знае кога точно четирите момчета ще бъдат погребани в Яхиново, каза архиирейският наместник на Дупница отец Георги Паликарски, който е роден и живее в същото село. Чакат се родителите на едното от тях, които са на гурбет в Чехия.

Все още не е обявено официално, но село Яхиново е в траур.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени