Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов призова за война с "джигитите" на пътя

Снимка: БГНЕС

Обществена непримиримост към нарушителите по пътищата поиска премиерът Бойко Борисов. Той призова и за особено внимание на родителите преди абитуриентските балове. След катастрофата в село Яхиново, където загинаха петима души, премиерът заяви, че трябва да има война срещу т.нар. "джигити" по пътищата.

Бог да ги прости. 19-годишни деца загинаха нощес. Цяло село ги е гледало как карат цял ден, ако е имало съсед да се обади на полицията и да дойде да ги арестува, да ги спре, да им вземе книжките, сега щяха да са живи. Ако имаше гражданско съзнание. Не може на всяка улица да сложим легнал полицай, не може на всяка улица да сложим патрул. Ако комшиите, съседите... Сутринта ги слушах, казват "всички така карат", ами като карат, обадете се в КАТ. Дайте да обявим война на тези "джигити" ли са, какви са. Ако го видиш, звънни, алармирай, застани пред колата.

Премиерът участва във връчването на наградите от инициативата "Достойните българи". 35 души бяха отличени на церемония в НДК.

Това е силата на България. Всички заедно, независимо от религията, да проявяваме доброта и да бъдем достойни българи. В Куманово видяхте тези, където се мерят кой е по-достоен, по какъв начин го направиха. Никога това не трябва да го забравяме. Само за тази година 68 милиона са за църкви и манастири. Над 300 църкви и манастири и джамии са направени по време на нашето управление.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна