Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сдружението на общините е обезпокоено от случващото се в Сопот

Снимка: БГНЕС

Кметовете от Националното сдружение на българските общини са обезпокоени от случващото се в Сопот и проблемът ще е тема на предстоящото национално съвещание. Това каза председателят на сдружението и кмет на Пазарджик - Тодор Попов:

Всички тия рискове съществуват пред българските общини, не само пред община Сопот, защото особено водните цикли, там с ДДС-то проблемите, които стоят. В крайна сметка българските общини са част от българската държава. Те не са нещо илюзорно, нещо различно. Ние сме в една лодка централна власт, местна власт, нали това е цялостната стратегия за развитието на водния сектор в държавата, не в община Сопот или в община Казанлък.

За последните 4 години, имам предвид от нашия мандат на местната власт, сме работили с 6 правителства. То е трудно. Всеки идва с някаква негова си визия, с някакъв негов план, който обаче в някаква степен не се вписва с предишния, има някакви практики, които след това се отричат, почват се нови. Българските общини, и в частност община Пазарджик, не са бандитски организации и кметовете не са престъпници. Кметовете са хора, спечелили доверието на своите избиратели чисто мажоритарно и които носят отговорност за това да отговарят на очакванията на хората и всяко едно друго внушение според мен е изключително некоректно и неверно.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна