Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Софийският фестивал на науката привлича ученици и студенти с експерименти и образователни игри

Откриването ще е в парка "Заимов" на 27-и юни

За пета поредна година под егидата на Министерството на образованието и науката от днес до 17 май ще се състои Софийският фестивал на науката. 

На фестивала - на три паралелни сцени в театър "София" и в пространството около театъра в парка Заимов, в специално изградени шатри ще могат да се наблюдават експерименти, да се участва в образователни игри или в срещи с учени.

Софийският фестивал на науката е първият и единствен по рода си научен форум, на който за наука се говори на достъпен език.

Събитието е част от културния календар на столицата и има за цел да разкрие науката като разбираема и атрактивна. Млади учени и лауреати от националния конкурс "Млади таланти", организиран от МОН, ще участват във фестивала, както и изтъкнати международни учени.

В рамките на фестивала са предвидени и ученически посещения. Те са предназначени специално за по-младата публика, която е от 6 до 10 години и от 10 до 15 години. Тези едновременно забавни и образователни събития ще предлагат атрактивни обяснения на научни теми от учебния материал по математика, физика, химия, биология и география. Всички училищни събития на фестивала ще са безплатни, но е необходима предварителна резервация за тях.

Първото издание на Софийския фестивал на науката, организиран от Британския съвет в партньорство с МОН и Форума "Демокрит", се състоя през 2011 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна