Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рафаел Надал стигна четвъртфиналите в Рим

Рафаел Надал
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемкратният шампион Рафаел Надал (Испания) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим с награден фонд 3 830 295 евро. Надал, който е номер 4 в схемата, победи Джон Иснър (САЩ) с 6:4, 6:4 за 80 минути. Испанецът направи два пробива в мача - в петия гейм на
първия сет и в деветия гейма на втория, което му беше достатъчно, за да спечели двубоя. Надал, който търси осма титла в Рим, записа 47 победа от 50 мача в турнира. В спор за място на полуфиналите Рафаел Надал ще играе с победителя от мача между Станислас Вавринка (Швейцария) и Доминик Тийм (Австрия).

Номер 3 в света Анди Мъри (Великобритания) се оттегли от участие в надпреварата заради преумора преди двубоя си от третия кръг срещу Давид Гофен (Белгия). Така Гофен се класира без игра за четвъртфиналите. "Чувствам се уморен тази сутрин. Тренирах 40 минути и съм доста изтощен. Затова нямаше смисъл да продължа, защото когато се чувстваш така това се превръща в риск", коментира Мъри.   

Шотландецът спечели в последните две седмици титлите на турнирите в Мюнхен и от сериите "Мастърс" в Мадрид, което бяха и първите му трофей на клей в кариерата. "Бяха три много дълги седмици за мен. Най-дългите на червени кортове в кариерата ми", добави Мъри.

Той каза още, че ще си почива и ще тренира до началото на "Ролан Гарос" на 24-и май.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна