Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Севиля" и "Днипро" ще играят финал в Лига Европа

Играчите на "Днипро" се радват след края на мача с "Наполи"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Победителят в турнира от миналия сезон "Севиля" се класира за финала в Лига Европа, след като победи с 2:0 като гост "Фиорентина". С общ резултат 5:0 севилци ще имат възможност да спечелят надпреварата за четвърти път в историята. Отборът от областта Андалусия се класира за четвърти финал в турнира в
последните десет сезона.

Нападателят Марио Гомес беше оставен на резервната скамейка на италианския отбор, а голове на Карлос Бака и Даниел Карисо в 22-рата и в 27-ата минута с удари отблизо след центриране на фаулове донесоха успеха в полза на "Севиля".

В 67-ата минута Криховяк фаулира в наказателното поле Давид Писаро, но Йосип Иличич стреля неточно над гредата при отсъдената дузпа.

Испанският отбор спечели Лига Европа през 2006-а, 2007-а и 2014-а година. Отборът има шанс за първи път в историята да се поздрави с четири купи от втория по сила европейски клубен турнир.

В мача за трофея испанският отбор ще срещне "Днипро", който в реванша победи "Наполи" у дома с 1:0. Гол на Евген Селезньов в 58-ата минута след центриране отляво на Евген Коноплянка донесе успеха в полза на украинците пред над 85 хиляди зрители на олимпийския стадион в Киев.

Селезньов се разписа и в първата среща в Италия, завършила наравно 1:1. Под дъжда в украинската столица Гонсало Игуаин пропусна две положения преди почивката, а добри намеси имаше вратарят Денис Бойко. В края на двубоя Дрийс Мертенс и Давид Лопес също имаха възможност да се разпишат във вратата на отбора от Украйна.

В добавените пет минути прехвърлящ удар с глава на бразилеца Матеус се отби в напречната греда на вратата на "Наполи".

"Днипро" (Днипропетровск) се класира за първи път в историята си в мач за трофей в европейските клубни турнири. След края на двубоя публиката навлезе на терена, радвайки се на успеха на украинския състав. "Днипро" изигра всичките си домакински мачове от Лига Европа в Киев заради войната в най-източната част на Украйна.

Финалът ще се играе на 27-и май във Варшава.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна