Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бизнесът разработва специална платформа за преподаване в 20 училища в страната

Снимка: Пенка Милушева

Бизнесът разработва специална платформа за преподаване в средното училище. Със съдействието на Министерството на образованието от септември методът ще бъде прилаган в 20 училища в страната. Темата беше част от форум, посветен на връзката между образованието и технологиите.

90% от професиите на бъдещето ще изискват основни IT-умения, включително и тези извън технологичната индустрия. Трудно, но все по-убедително технологиите пробиват път и в българската образователна система.

Когато се вземе такова решение, трябва да се помисли за една цялостна платформа, до която всички учители да имат достъп е много лесно те да могат да създават дигитални, интерактивни уроци, каза Кристина Щерева. Тя разказа за инициативата на бизнеса да разработи подобна платформа и уточни, че върху проекта се работи от две години. Вече се подготвят и учителите, които първи ще прокарат пътя на технологичното обучение:

Платформата в момента е придобила вид, в който да е изключително лесна за ползване от всеки един учител. Достъпът ще е безплатен, ще бъде контролиран и идеята е тази платформа да стане нещо като хъб за изключително добре подбрано учебно съдържание, което ще се проверява от експерти преди да бъде споделяно и с други учители.

С новата платформа до края на годината ще са подготвени да работят около 200 учители в столицата и големите градове.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна