Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерство на отбраната на Русия официално призна за задържането в Украйна на двама руснаци

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Министерство на отбраната на Русия официално призна за задържането в Украйна на двама руснаци, но заяви, че те са бивши военни.

Заловените от Съвета за сигурност на Украйна в Луганска област граждани на Русия Александър Александров и Евгений Ерофеев към момента на тяхното задържане на 17-и май не са били действащи военнослужещи от Въоръжените сили на Руската федерация, заяви генерал-майор Игор Конашенков, говорител на военното министерство. По думите му двамата преди действително са били на служба в руската армия и имат военна подготовка.

От министерството в Москва заявяват, че разчитат Украйна да прояви благоразумие и да освободи задържаните бивши руски военнослужещи. Асоциацията на ветераните от специалните части е помолила руското военно министерство да установи контакт с Генералния щаб в Киев и да съдейства да бъдат прекратени издевателствата над техните ранени другари от страна на сътрудниците на Съвета за сигурност на Украйна с цел получаване на изгодни показания.

Според генерал-майор Конашенков по време на бойните действия в Югоизточна Украйна на руска територия многократно са били задържани украински военни, които бързо са били освобождавани, като отношението към тях винаги е било хуманно в пълно съответствие с международните норми.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна